Städtips – Lär dig städa effektivt

Om du vill ha tips på eller råd om städning så kommer här ett par enkla, viktiga städtips för oss som inte riktigt får tiden att räcka till. Eller för oss som skjuter upp städning och låter det lagras upp tills det är något vi inte vill handskas med. Hemligheten bakom att få ett prydligt och rent hus och att slippa konfronteras med en enorm städuppgift är att städa lite här och där. Litegrann varje dag kommer att resultera i att renhållningen inte blir en plåga eller ett jobb du inte kan handskas med.

Städtips för upptagna livsstilar

Här kommer mina bästa tips på städning för upptagna livsstilar.

Rikta in dig på de huvudsakliga städuppgifterna

Det kommer alltid att finnas avgörande jobb, till exempel att städa badrummet eller att dammsuga. Det kommer oundvikligen att finnas uppgifter som kan vara bra att avklara när man får chansen. Som till exempel att sortera köksskåpen och rensa upp. Rikta in dig på de viktiga städuppgifterna omedelbart.

Balansera hur mycket tid ditt hektiska arbetsschema och upptagna livsstil kan erbjuda.

Jag tror att du kan förvånas av hur mycket som kan åstadkommas för en person som har ett fullspäckat schema. Ett kort åtagande till att torka av köksytorna eller köra en snabbis runt med dammsugaren är ibland det enda som krävs.

Skjut inte upp städningen

Håll dig till uppgiften när du väl har börjat en städuppgift. Fullborda det du påbörjat innan du fortsätter med nästa uppgift.

Gör dubbelt upp och gör flera saker samtidigt

Har du väntat på att en taxi ska anlända eller undrat vad du ska göra härnäst utan något av betydelse att saga medan du pratar i telefon.

Engagera familjen

När tillfället uppstår se till att sätta undan tid var sjunde dag och få sedan familjen engagerad i att hjälpa till med städningen. Sammanställ en uppdelning av uppgifterna som ska göras och dela sedan ut de. Alla måste delta i den tidsluckan eller tilldelade perioden. Det kommer inte ta lång tid att bli färdig och du kommer att ha ett väldigt rent hus väldigt snabbt.

Lera hör hemma utomhus

Så småningom kommer det uppstå en situation där smuts bjuder in sig själv i huset. Särskilt när personer har lekt eller arbetat i smutsen. Det kan vara förståndigt att försöka förhindra att resterna förs in vid dörren och därmed uppnå resultatet att minska mängden extra städning som leriga fotavtryck eller droppande smutsiga jackor skapar.

När du använder dig av dessa förnuftiga städtips kommer du att minska behovet för vårstädningen eller den stora årliga städningen. Om man bara använder sig av en del av dessa punkter varje dag och har ett städschema för hemmet och försöker utföra städningen allteftersom kommer man att inse att städning kan vara väldigt okomplicerat och enkelt.