Flyttstädning Nyköping

Utför flyttstädning i Nyköping med omnejd
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Så tar Du bort mögel från olika ytor i ditt hem

hur får man bort mögel och svartmögel?Om du har drabbats av en översvämning eller någon sorts naturkatastrof, eller om ditt hem helt enkelt är för fuktigt, så är att lära dig att ta bort mögel något som du säkert anser som en prioritet. Mögel kan verkligen gömma sig i sprickor och andra mellanrum och kan förstöra de flesta ytor som det väljer att föröka sig på. Mögel är också farligt för hälsan, så att bli av med det fort är viktigt, inte bara för ditt hems säkerhet utan för din familjs säkerhets skull också.

7 tips för att ta bort mögel från olika ytor i ditt hem

Här följer några tips på hur du kan få bort mögel från olika områden i ditt hem:

  1. Mögel finns i olika former och vissa kan vara rätt pulveraktiga. För att förhindra att denna sorts mögel sprids så bör du spraya vatten på det innan du rör vid det, så att sporerna inte sprids i luften.
  1. Mögel älskar textiler, och golvmattor är en av favoriterna. Mögel kan faktiskt gömma sig under mattan och i textilen, så om ditt hem har haft en vattenskada eller är fuktigt, så bör du kolla mattan för att se till att det inte finns något mögel där. Om du hittar mögel i mattan kan den oftast inte räddas, utan du måste försiktigt riva ut den och stoppa in den i en påse som du försluter väl så att möglet inte sprids till andra delar av ditt hem.
  1. Om du haft en översvämning så kan du ha mögel i dina väggar, vilket är omöjligt att få bort. Det bästa du kan göra är att skära ut all vägg som har vattenskada eller är möglig och upp till tre decimeter från där du synligt kan se skadan. Sedan får du sätta upp en helt ny vägg för att återställa ytan.
  1. Att få bort mögel från trä är lite lättare, speciellt om det är behandlat. Skrubba helt enkelt träet med blekmedel eller vinäger. Om träet är obehandlat så kan möglet ha penetrerats för djupt i materialet så att du måste slipa för att få bort allt.
  1. Ofta kan du märka att läderobjekt som förvaras i en källare blivit mögliga, och om skadan inte är allt för allvarig så kan du rengöra detta med en del vatten blandat med en del tvättsprit. Applicera helt enkelt på objektet och torka sedan av med en torr handduk.
  1. För en vardaglig rengöring av mögel prova att använda en blandning av 6 cl blekmedel och 3,8 l vatten. Detta kan användas i badrum, kök eller varhelst du behöver få bort mögel.
  1. Det viktigaste att komma ihåg är att mögel kan vara giftigt för din hälsa, så när du rengör, se till att du använder passande kläder, inklusive en andningsmask och till och med skyddsglasögon. När du är klar, se till att du slänger bort alla trasor och annat rengöringsmaterial, och förslut dem i en påse innan du gör så.

Att ta bort mögel i ett hem är en process att ta seriöst, speciellt om det har inträffat en ordentlig översvämning. I många fall är det inte praktiskt mögligt för husägaren att göra det själv utan man måste kalla in professionell hjälp. Men, om du bara har lite mögel i ditt badrum eller källare så kan du prova dessa metoder ovan för att försöka bli av med det.

Anlita oss för billig flyttstädning i Nyköping