Professionell städfirma – Därför bör du anlita ett städföretag för din hemstädning

Om det har gått en tid sedan ditt hem fick sig en ordentlig genomgång rent städmässigt är du inte ensam. En av de bästa lösningarna för detta är att anlita en professionell städfirma i Nyköping med proffsiga städare för att hjälpa dig komma i kapp med städrutinen hemma.

Städning hemma – en professionell städfirma kan hålla hemmet i schack åt dig

Nu för tiden så har hemägare så mycket andra ansvarsområden. Så att ge sitt kära hem en ordentlig rengöring hamnar oftast långt ner på listan. Av den anledningen börjar fler och fler dra nytta av de städtjänster som erbjuds av städfirmorna för att se till att få jobbet gjort. Men det är fortfarande en okänd människa som du ska släppa in i ditt hem. Så innan du anställer din hjälpande hand så är det vissa saker du bör tänka på.

Kolla rekommendationer för städfirmor

Först så borde du bestämma om du vill anlita en ensam städare eller en professionell städfirma för att få ditt hem städat. Om du väljer att anlita en individuell städare så kolla med dina vänner, grannar och kollegor efter rekommendationer. När du har hittat några intressanta kandidater kontakta dem och fråga hur länge de arbetat som städare. Kolla om de vill ha betalt per timme eller per jobb och vem som kommer bära ansvaret att se till att städmaterial finns vid städtillfället. Se till att de är licenserade och försäkrade, gärna att de har en ansvarsförsäkring med. Se också till att de är villiga att utföra de jobb du efterfrågar. För vissa städare tar extra betalt för sådana städsysslor såsom att putsa fönstren och att tvätta.

När du minskat ner din lista till några få kandidater så be dem att ge dig namnet på tre till fyra tidigare arbetsgivare. Kontakta minst tre av dem, för att se hur bra de anser deras affärsmässiga förhållande varit. Var städaren i tid? Gjorde hen klart städuppgifterna på skälig tid? Var arbetsgivaren nöjd med kvalitén på arbetet? Var det några problem som uppstod under städningen, och om så, hur löstes situationen? Skulle arbetsgivaren anlita städaren igen?

Vilka rengöringsmedel används?

Bestäm slutligen tid för en intervju med de mest kvalificerade kandidaterna. Visa dem ditt hem och förklara vad du vill ha städat och hur du vill att de gör det. Om det är nödvändigt kan du också skriva ner särskilda instruktioner för hur du vill att de rengör ömtåliga och delikata ägodelar. Kolla vilka metoder hen använt förut under svåra städuppgifter såsom envisa fläckar. Och hör dig också för vilka rengöringsmedel som kommer att användas i ditt hem. Anrätta sedan ett schema där städarens utförande kommer att bedömas och förklara vad det är du kommer att titta efter när den tiden är inne. Detta är också en bra tidpunkt att etablera ett städschema såsom att bestämma villkor gällande sjukdagar. Samt om städaren kommer att ombedjas arbeta på röda dagar och helger samt när och hur betalningen kommer att utgå.