Hemstädning – Så får en familj tid till att städa hemmet

Familjer har aldrig haft så ont om tid som de har idag. Med många män och kvinnor som har en dubbel börda när det gäller att både sköta sin karriär och ta hand om sina barn och familj så kan det vara en utmaning att finna tid för även de enklaste former av hemstädning. Så vad är svaret? Måste du anställa ett rekommenderat städföretag i Nyköping att komma in en gång i veckan och göra städjobbet för dig? Det är inget fel med det, men vad händer om du inte har pengar över till den utgiften? Då måste du hitta tid att till att hålla dit hem städat på egen hand. Dessa tips på hemstäd kan hjälpa till.

Tips till enkel hemstädning

Var inte rädd för att använda en dagbok-, kalender- eller dagplanerare för att hjälpa dig att hålla ett städschema för ditt hem. Det kan kännas dumt att skria ner ”moppa köksgolvet” bredvid saker som ”plocka upp barnen från skolan” eller ”möte 10:00”. Men det kan göra skillnad när det gäller att få tid och säkerställa genomförande. Men med ett schema så är det viktigt att inte bli en slav till din planerare. Om du har markerat en dag för att damma möblerna men en snabb blick säger att det inte behöver göras så kan du släppa det. Livet är för kort för att göra rengöringssysslor som inte behöver göras.

Man får fuska med hemstäd – Lite

Ett annat enkelt sätt att hålla koll på hemmets städning är att fuska lite. Kör dammsugaren endast över de områden som får mest trafik över sig. Damma endast de apparater och möbler som det verkligen syns på. Denna typ av fusk kan göras på alla områden i hemmet. Om du ska göra saker på det här sättet måste du avsätta tid för att göra ett grundligare rengöring vid någon annan tidpunkt. Men det kan vara en fin genväg för att komma igenom den vanliga veckan.

Multitask-städning

Ett av de bästa sätten att få tid för hemstädning är att göra det medan du gör något annat på samma gång. Till exempel, vid tillagning av de flesta måltider behöver du knappast stå lutad över spisen hela tiden. Du kan sopa golvet eller torka bänkskivor samtidigt. På samma sätt, om du sitter och tittar på TV på kvällen så kan du också lägga i tvätt medan du njuter av din favoritserie. Ja, det borde finnas tid under din dag för fullständig avkoppling. Men det skadar aldrig att multitaska lite när det finns flera saker som måste städas.