Rekommenderade rengöringsmedel för ugnen från professionella ugnsstädare

Vilket ugnsrengöringsmedel för ugnen rekommenderar proffsen? Det är mycket vanligt att ugnar samlar smuts och oljor som är rester från mat som har lagats inuti. Om dessa inte elimineras kan de också skapa en hemsk brännande doft när ugnen slås på. Här är några idéer för rengöringsmedel för ugnen som bör användas för att eliminera den ansamlade smutsen.

Tips på rengöringsmedel för ugnen

Lyckligtvis behöver processen att hålla ugnen ren inte vara tröttsam eller komplicerad. Du kan också boka professionella ugnsrengörare som kan komma till ditt hem och rengöra ugnen helt. Kontakta de bästa städfirmorna i Nyköping för mer info. Det finns många riktlinjer som professionella ugnsstädare följer när de rengör kundens ugn.  Men om du väljer att hantera rengöringsarbetet på egen hand, finns det många sorters rengöringsmedel som anses vara effektiva och som ofta finns i hemmet.

Bakpulver för att rengöra ugnen

Om du vill ha en effektiv, snabb rengöring med en miljövänlig produkt, finns det inget bättre val än bakpulver. När du lägger till vatten till bakpulver bildas en tjock kräm, som inte är slipande. Denna kräm kan eliminera lukt medan den försiktigt avlägsnar mat, smuts och olja.

Även om bakpulver kan användas för att eliminera hårda fläckar av smuts och olja vid enskilda tillfällen, är det förstås mer effektivt när det används regelbundet. Om det behövs, låt denna blandning sitta på de envisa fläckarna ett tag innan du skrubbar bort.

Easy-off fume free max Ugnsrengöring

Detta rengöringsmedel gör ett fantastiskt jobb när det gäller att ta bort partiklar. Det finns flera alternativ för rengöring med denna typ av rengöringsmedel. Du kan lämna den på i en timme eller mindre eller låta den stå för att lösgöra partiklar över natten. Det beror förstås på hur svåra fläckarna är och vad för typ av ämne du ska behandla och lösgöra.

Det är lätt att använda och det luktar inte. Easy-off fume free max ugnsrengöringsmedel är det bästa rengöringsmedlet för de flesta husägare och kan rengöra ugnen oavsett hur smutsig den är.

Mr Muscle

Denna rengöringsprodukt har ett mycket gott rykte när det gäller att ta bort knepiga fläckar i ugnen och även på köksredskap. Rengöringsprodukten verkar på flera sätt och kan hålla dina köksredskap och ugnen i nyskick, se dock alltid till att du följer tillverkarens riktlinjer. Det är viktigt att skölja bort produkten helt innan du använder ugnen igen.

Linoljesåpa Citron

Detta ugnsrengöringsmedel använder effektiviteten hos citrusoljor för att rengöra och avfetta svåra ugnsfläckar. Det har förmågan att verkligen bryta ner och eliminera knepiga oljiga fläckar. Dessutom har den en fantastisk lukt och kan ta bort smuts för att på så vis ge en renare och blankare ugn. Men se till att du tar bort rengöringsmedlet försiktigt eller så kan din nästa gryta eller bakade maträtt lukta och smaka citrusfrukt.